AGD’DEN ÖDÜLLÜ SİYER YARIŞMASI

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafında Türkiye genelinde Ortaokullar arası ödüllü Siyer yarışması düzenleneceği açıkladın.

AGD’DEN ÖDÜLLÜ SİYER YARIŞMASI
GÜNCEL 11.03.2024 09:48:00 0

AGD Şırnak il temsilcisi Erol Kılıçlı, Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi tarafından ülke genelinde düzenlenecek Ortaokullar Siyer-i Nebi yarışması ile ilgili bir açıklama yaptı.

Kılıçlı, Lise ve Ortaokul öğrencilerinin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamayı ve örnek bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek şunları kaydetti: “Sevgili Peygamber’imizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul eden insanlar var oldukça, Efendimiz hakkında daha birçok eser, program, yarışmalar düzenlenecektir. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler ile gençlerimizin ahlak ve maneviyatları tahrip edilmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı, sevgili Peygamberimizin (S.A.S) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Bunun için kaybedeni olmayan Siyer-i Nebi Yarışmaları yaparak, gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz.”

Kılıçlı, bu sene Ortaokul öğrencilerinin yarışmaya 7 Nisan’a başvurabileceklerini belirterek “Bu sene 27 Nisan 2024 Cumartesi günü genelde ülkemizde, yerelde Şırnak’ımızda Siyer-i Nebi yarışmamızın sınavı yapılacaktır” dedi.

Siyer-i Nebi yarışmasına ortaokul öğrencisi erkek ve kızların katılabileceğini belirten Kılıçlı; “Yarışma soruları Sevgili Peygamberim Muhammed (sas) kitabından sorulacaktır. Ortaokullu gençlerimiz; efendimizinizinde.com adresinden 7 Nisan 2024 tarihine kadar başvurularını yaptıktan sonra okullarına ulaştıracağımız Sevgili Peygamberim Muhammed (sas) kitabını ücretsiz şekilde almaları yeterli olacaktır dedi. Anadolu Gençlik Derneği Şırnak Temsilcisi Erol Kılıçlı, ülke genelinde ilk 5’e girenlerin ödüllerini Genel merkezin vereceğini belirterek “Birinciye 15000 TL, ikinciye 12000 TL, üçüncüye 10000 TL, dördüncüye 8000 TL ve beşinciye de 7000 TL ödül verileceğini belirterek, Şırnak genelinde ilk 5’e girenlere ise sırasıyla 1500, 1200, 1000, 800 ve 700 TL ödül verilecek” dedi.