DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI EKMEN, SEÇİM ÇALIŞMALARI İÇİN ŞIRNAK’TA

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, 31 Mart yerel seçimlerinde Şırnak'taki belediye başkan adaylarına destek için ziyaret gerçekleştirdi.

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI EKMEN, SEÇİM ÇALIŞMALARI İÇİN ŞIRNAK’TA
GÜNCEL 7.03.2024 09:11:00 0

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen yerel seçimlerde Şırnak’ta partisinin çıkardığı adaylara destek vermek amacı ile Şırnak’a geldi. 

Ekmen’in ilk durağı Cizre'de bulunan Adayı Ahmet Kaya'ya destek vermek üzere şehre adım attı. Cizre’de vatandaşlardan destek istedi. Buradan Şırnak Merkeze geçen Ekmen, Şırnak İl Başkan Vekili ve Cizre Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya, Şırnak Belediye Başkan Adayı Seyfettin Neslinebi, DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmuz Yılmaz eşlik etti.

DEVA Partisi Şırnak Belediye Başkan Adayı Seyfettin Neslinebi’ye destek verilmesini isteyen Ekmen, "Bugün Şırnak, Cizre ve Güçlükonak'ta çalışmalar yürüteceğiz. DEVA Partisi ilk defa bu seçimde logosu ile seçime ve yarışa dahil oluyor. İlk kez logomuz ile yarıştığımız için bu seçimde alacağımız oyun Türkiye genelinde sembolik bir öneme haiz olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Ekmen, vatandaşlardan destek isteyerek, "Vatandaşlarımızdan bu seçimde tercihleri ne olursa olsun veya mevcut siyasete kızıp boykot veya oy kullanmamaları yönünde eğilimleri var ise bundan vazgeçerek DEVA Partisi ve Genel Başkanımız Ali Babacan’a destek vermelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yüzlerce Belediye ve il genel meclisinde seçime girdiklerini ifade eden Ekmen şöyle konuştu “Bu seçimin neticelerinden biride ilk defa seçime girecek partimizin diğer isimler ile karşılaştırılmasıdır. Dürüst olmak gerekirse DEVA Partisinin alacağı oy ne AK Parti, Ne CHP nede DEM Parti ile kıyaslanacaktır. DEVA partisinin alacağı oy daha çok İYİ Parti, Zafer Partisi ve Yeniden Refah Partileri ile kıyaslanacaktır. Ben Şırnaklı hemşerilerimiz bu gibi partiler arasında demokratlığı, özgürlükçü söylemi, hakkaniyeti, geçmişteki başarıları ile sayın Ali Babacan’ın sesinin ve sözünün yüksek çıkmasını arzulayacaklarına eminim. O nedenle vatandaşlarımızın tamamının oyuna talibiz. Ama eğer Belediyede başka bir görüş ve arzuları var ise il genel meclisinde bize destek olabilirler. Şırnak Belediye Başkan Adayımız Seyfettin Neslinebi’de doktorasını tamamlamış Şırnak’ın değerli bir evladı. Dün Pervari’de AK Partiden ayrılıp partimize katılan yaklaşık 700 vatandaşımızın temsilen rozetini taktık. Şirvan ve Pervari Belediyelerini kazanacağımıza inanıyorum. Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde adayımız Sebahat Aktuğ’unda seçimi alma iddiasına sahip olduğunu biliyoruz” dedi.

DEVA Partisi Şırnak Belediye Başkan Adayı Seyfettin Neslinebi ise şöyle konuştu; “Genel Başkanımızın görevde olduğu zamanlar Türkiye’nin en müreffeh olduğu dönemlerdir. Dolayısıyla kendisinin de belirlediği çizgide şeffaf müreffeh bir toplum olabilme adına inşallah elimizden geleni yapacağız. Ben Şırnak’ın bir evladı olarak, Şırnaklılara yakışır bir hizmet sunabilmek için gerekli teorik bilgileri aldık. Gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında. Şırnak halkına hizmet etmek için buradayız. Sizden yetki bekliyoruz. Allah’ın izniyle biz bu şehri sizlerle beraber yönetmek istiyoruz. Sizlere rağmen değil. Onun için bize yetki vermenizi istiyoruz. Özellikle eğitim, sosyal ve şehirleşme alanında çok önemli projelerimiz var. Bunu halkımız ile birlikte ilerleteceğiz. Şırnak’ımızı Şırnaklılara yakışır bir yaşam merkezi haline getireceğiz” dedi.