MSB ACI HABERİ DUYURDU:1 ŞEHİT 4 YARALI

Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kilit Harekat bölgesinde bulunan askeri üs bölgesine sızmaya çalışan terör örgütü PKK/KCK mensuplarının açtığı ateş sonucu 1 askerin şehit olduğunu 4 askerin de yaralandığını duyurdu.

MSB ACI HABERİ DUYURDU:1 ŞEHİT 4 YARALI
ASAYİŞ 20.03.2024 09:19:00 0

MSB yaptığı açıklamada, “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma ve saldırı girişiminde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Sağlanan temasta ilk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz” denildi.

PENÇE-KİLİT ŞEHİDİ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Şırnak'ta, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Tabip Teğmen Hulusi Elçi için tören düzenlendi.

23. Piyade Tümen Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törende Tabip Teğmen Hulusi Elçi'nin (27) Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehidin öz geçmişi okundu. İl Müftüsü Ahmet Dilek'in okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi, ambulansla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürüldü. Tabip Teğmen Hulusi Elçi'nin naaşı, Bingöl'e hava yoluyla uğurlandı.

Törene; Şırnak Valisi Cevdet Atay, 23 Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, kurum temsilcileri ve askerler katıldı.