PINAR BENEK, BOKSTA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Cizre Fen Lisesi Öğrencisi Uludereli Milli Sporcu Pınar Benek, Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında 57 Kg'da Türkiye Şampiyonu olup Altın Madalya ile ödüllendirildi.

PINAR BENEK, BOKSTA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
SPOR 1.02.2024 10:27:00 0

Mersin'de düzenlenen 2024 Türkiye Ferdi Boks şampiyonasında 57 kg da mücadele eden Cizre Fen Lisesi Öğrencisi Pınar Benek, Türkiye şampiyonu olup altın madalya ile ödüllendirildi.

Mersin’de 24-31 Ocak tarihleri arasında düzenlenen ve 63 ilden 467 Erkek ve 260 Kadın sporcunun Naci Oral Genç Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında Kadınlar kategorisinde mücadele eden Cizre Fen Lisesi Öğrencisi Pınar Benek Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.

Final Müsabakasında Fenerbahçe’den Nazlıcan Koluman ile karşılaşan Şırnaklı Milli sporcu Pınar Benek, rakibini yenerek 57 Kg. Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında şampiyon oldu.

Uludereli Milli Sporcu Pınar Benek, elde ettiği bu başarıdan sonra Avrupa ve Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Bir Avrupa ve dünya şampiyonunun kolay yetişmediğine vurgu yapan Budak, ”genç kız sporcumuzun Avrupa ve Dünya Şampiyonasına çok iyi hazırlanabilmesi için gerekli bütün kurumu, kuruluş ve STK’ların destek vermesi gerekiyor. Çünkü bu sporcumuz sadece kendisi için değil yaşadığı il, ilçe ve bölge adına da mücadele ediyor. Bu anlamda da ilgili kurumlar başta olmak üzere duyarlı İş adamlarımızdan da gen sporcumuza sponsor olmaları anlamında destek vermelerini bekliyoruz.”