ŞIRNAK DEVLET HASTANESİNDE İLK KEZ GÖZYAŞI KANAL TIKANIKLIĞI AMELİYATI YAPILDI

Şırnak Devlet Hastanesinde ilk defa endoskopik dakriyosistorinostomi (gözyaşı kanalı tıkanıklığı) kapalı ameliyatı gerçekleştirildi.

ŞIRNAK DEVLET HASTANESİNDE İLK KEZ GÖZYAŞI KANAL TIKANIKLIĞI AMELİYATI YAPILDI
SAĞLIK 5.03.2024 08:56:00 0

Son dönemde yaptığı başarılı hizmetlerle adını sıkça duyuran Şırnak Devlet Hastanesi, bir ilki daha gerçekleştirdi. Şırnak Devlet Hastanesine her iki gözünde sulanma şikayetiyle başvuran 22 yaşındaki Songül Kabul’u muayene eden göz hastalıkları doktoru Op.Dr.Gazi Bekir Özçakmakçı , gözyaşı kanalı tıkanıklığı teşhisi koydu. Hastanede ameliyat edilen 22 yaşındaki kabul,50 dakika süren operasyonla şikayetinden kurtuldu.. 

Ameliyat hakkında bilgi veren göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Gazi Bekir Özçakmakçı ; “ Hastamız bize daha önceden gözyaşı tıkanıklığı için başvuruda bulundu bizler de yaptığımız muayene sonucunda her iki gözünde de gözyaşı tıkanıklığı olduğu tanısını koyduk. 

Yapılan muayene ve tanıdan sonra hastamıza ameliyat önerdik.  Ameliyat yapılacağı zaman kesinin dışarıdan yapılacağını ve estetik açıdan sıkıntı olacağını hastamıza ilettik. Her hastada olduğu gibi dışarıdan yapılan kesi hastada ne kadar kesi izi kalır bu estetik konforu ekiler mi diye soru işaretleri vardır tüm hastalarımızda. 

Hastamıza ameliyatın estetik açıdan konfor bozukluğu olmadan burun içinden tüp yerleştirerek ameliyat yapacağımızı söyledik ve ameliyatın tüm detaylarını anlattıktan sonra hastamızı ameliyat için hazırladık. Hastamızı Kulak Burun Boğaz uzmanımız Op. Dr. İzzet Özgür Özlük hocamızla birlikte başarılı bir şekilde gerçekleştirdik buradan değerli hocamıza da teşekkür ederim.”

Gözyaşı tıkanıklığı ameliyatı ile sağlığına kavuşan 22 yaşındaki Songül Kabul ise; “ daha öce doğuştan gelen bir hastalığım vardı. Çoğu defa hastanelere gittim sürekli beni başka illere gönderip durdular. En sonunda Şırnak Devlet Hastanesi göz polikliniği Op. Dr. Gazi Bekir Özçakmakçı hocamıza randevu alarak başvuruda bulundum. Doğuştan gelen hastalığımı kendisine anlattım. Kendisi beni muayene ettikten sonra her iki gözümde de doğuştan gelen göz yaşı tıkanıklığının olduğunu ifade etti ve sonuç olarak ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyatın dışarıdan kesi şeklinde olabileceğini ve bu konuda estetik olarak konfor bozukluğunun olabileceğini ifade etti. Ancak burun içerisinden tüp takılarak yapılırsa estetik açıdan bir sıkıntı olmayacağını ifade etti. Bende estetik konforumun bozulmadan yapılacak olan ameliyatı kabul ederek ameliyat oldum. Yapılan ameliyattan çok memnunum,  hocamıza ve tüm ekibine teşekkür ederim” dedi.