ŞIRNAK’TA EKONOMİK KRİZ 14 ŞUBAT’I VURDU

Hediyelik eşya, gümüşçü, kafe ve çiçekçilerin en çok satış yaptığı 14 Şubat Sevgililer günü Türkiye genelinde olduğu gibi Şırnak genelinde de kutlandı. Ekonomik kriz nedeni ile esnaf umduğunu bulamadı.

ŞIRNAK’TA EKONOMİK KRİZ 14 ŞUBAT’I VURDU
EKONOMİ 15.02.2024 09:27:00 0

14 Şubat Sevgililer Gününde insanlar birbirine hediyeler alarak sevgilerini gösterirken, esnaflarda yaptıkları satışlarla ekonomik anlamda büyük bir gelir elde ediyor. Şırnak esnafı ise diğer yıllara göre bu yılki 14 Şubat’tan umduğunu bulamadı.

Bundan önceki yıllarda sevgililer gününde daha çok satış yaptıklarını ifade eden esnaf, bu yılki sevgililer gününün kendileri açısından iyi geçmediğini sadece esnafın değil çiçekçilerin bile tercih edilmediğini kaydettiler.

14 Şubat sevgililer gününün Şırnak’ta bir hafta öncesinden başladığını ancak bu sene bu yoğunluk ve ilgiyi görmeyen Şırnak Esnafı, çiçekçilerin de çok tercih edilmediğini söyledi.

Esnaf bir hafta öncesinden bugün için hazırlıklarını tamamladı.14 Şubat’ın vazgeçilmez çiçeği canlı gülün tanesi bu yıl 40 ila 100 lira arasında satılırken, Sevgilisine bir buket çiçek hediye etmek isteyenler ise 300 ile 1000 lirayı gözden çıkarmak zorunda kalacak.

Şırnak Merkez’de yıllardır çiçekçilik yapan Abdulselam Acar, “sevgililer günü'nde genelde gül gidiyor. Ama bu yıl yoğunluk fazla yok. “Ekonomik kaygılardan dolayı insanlar birbirine hediye alamaz oldu. Bir gül 40 ile 100 lira arası bir demetin fiyatı ise 300 ile 1000 lira arası “dedi.

Burak C. adlı vatandaş ise “Eşime bir buket gül almak istedim ama en ucuzu 300 liradan başlıyor böyle olunca tek gül alacağım” diye belirtti.

“SİPARİŞ YOK DENECEK KADAR AZ”

Sevgililer gününün hediye almak isteyenlerin başka adresi ise çikolatacılar ve gümüşçüler oldu. Çikolata işletmecisi Deham Bektaş,çikolata buketine rağbetin çok olduğunu söyleyerek” sipariş üzerine İsimli ve isimsiz çikolatalar siparişlerini bir haftadır aldıklarını belirten Bektaş” Kimileri gelip tek çikolata aldıkları bile oluyor maksat hatırlamak diyorlar” şeklinde oldu.

Şırnak Merkez’de gümüşçülük yapan Semra Cavlak ise bu yılki sevgililer günü ile ilgili şunları söyledi.” Sevgililer gününe özel müşteri yok denecek kadar az. Söz konusu gümüş olunca fiyat açısında cebi biraz daha yakıyor. Onun için çok tercih edilmiyor. Mesela burada sattığımız en ucuz ürün bile 250 lira dan başlıyor. Daha çok saat, tesbih çakmak gibi ürünlere rağbet var” dedi.