TFF, KARARINI VERDİ, ŞIRNAK PETROL SPOR 3-0 HÜKMEN GALİP

Şırnak Petrol Spor ile Bitlis Özgüzeldere Spor arasında 29 Ekimde oynanan maçta yaşanan saha olayları nedeniyle maç tatil edilmişti. TFF saha olayları ile ilgili kararını verdi. İşte o kararın detayları.

TFF, KARARINI VERDİ, ŞIRNAK PETROL SPOR 3-0 HÜKMEN GALİP
SPOR 12.12.2023 09:56:00 0

29 Ekim’de Bitlis 8 Ağustos Stadı'nda Bitlis Özgüzeldere Spor - Şırnak Petrol Spor Kulubü takımları arasında Oynanan BAL 9. Grup musabakası Şırrnak Petrol Spor Kulubünü 1-0 üstünlüğü ile devam ederken, müsabakanın ilk yarısının bitimiyle Bitlis Özguzelderespor takımı taraftarları hakemlere taş ve yabancı maddelerle saldırdı. Bitlis Özgüzeldere Spor takımının yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 30-35 kişilik bir grup soyunma odası koridorunda hakemleri darp ederek tehdit ettiler. Yaşanan olayların ardından hakemler maçı tatil etiller.

ŞIRNAK PETROL SPOR HÜKMEN 3-0 GALİP

Türkiye Futbol Federasyonu yaşanan saha olayları ile ilgili kararını verdi. TFF’nin verdiği karara göre Maç hükmen 3-0 Şırnak Petrol Spor’a verildi.

TFF’nin aldığı karar şöyle; “Futbol Müsabaka Talimatı 19. maddesinin 1. fıkrasında "Müsabaka hakemi; Müsabakanın, kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik adamları ile diğer kişilerin.... hakeme veya rakip takım futbolcu ve mensuplarına fiili eylemde bulunmaları, kavgaya sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakanın oynanamaması veya devam edilmesi olanağının kalmaması, Seyircilerin, stadyum düzen veya disiplini ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasına veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal etmeleri sonucunda müsabakanın oynanması veya müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması hallerinde müsabakayı tatil ettiğini ilan eder." denilmekte ve aynı maddenin 3. fıkrasında yer alan "Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verebilir..." hükmü çerçevesinde, müsabakanın ilk yarısının bitimiyle Bitlis Özgüzeldere Spor takımına mensup futbolcunun taraftarları müsabaka hakemlerine yönelik kışkırtması, bunun üzerine hakemlere taş ve yabancı maddeler atılması, içlerinde ev sahibi takımın yöneticisi de olan 30-35 kişilik bir grubun soyunma odası koridorlarında müsabaka hakemini darp etmesi ve bir kişinin hakemin ağzını ve burnunu kapatarak tehdit etmesi nedeniyle maç hakem tarafından tatil edilmiştir. Müsabakanın tatil edilmesi uygun görülerek; anılan müsabakada Futbol Müsabaka Talimatı 23. maddesinin 4. fıkrası Bitlis Özgüzeldere Spor takımının 3-0 hükmen yenik sayılmasına, Şırnak Petrol Spor Kulübü takımının 3-0 hükmen galip sayılmasına karar verilmiştir” denildi.