TKDK ŞIRNAK İRTİBAT OFİSİ AÇILDI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK Şırnak İrtibat Ofisi hizmete girdi, irtibat ofisinin bugün açılışı yapıldı.

TKDK ŞIRNAK İRTİBAT OFİSİ AÇILDI
EKONOMİ 6.03.2024 09:42:00 0

Açılışa Şırnak Valisi Cevdet Atay, Şırnak üniversitesi Rektörü Abdurrahim Alkış, Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin, Şırnak SGK İl Müdürü Yahya Beroje ve Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odasının binasında kurulan TKDK Şırnak İrtibat Ofisi, il protokol üyelerinin katılımıyla açıldı. 

Avrupa Birliği Katkılı Kırsal Kalkınma Destekleri IPARD III tanıtım programının gerçekleştirildiği açılışta konuşan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Şırnak İl koordinatörü Erdal Çelik, “

Bugün burada Şırnak ilimizin de artık TKDK’dan desteklerinden faydalanacağı duyurusunu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. TKDK 2007 yılında kurulmuş olup, kısa süre içinde kırsal kalkınma alanında Türkiye’nin en deneyimli en etkin kurumlardan bir tanesi haline gelmiştir” dedi.

TKDK’nın kuruluş amacına değinen il koordinatörü Erdal Çelik, Avrupa birliği aday ülke konumunda olan ülkemizin kırsal kalkınmasını sağlamak amacıyla ülkemize verilen fonlarını etkin bir şekilde kullanmasını sağlamaktır. TKDK olarak öncelikli kırsaldan kente göçü önlemek, tersine göçü başlatmak, Avrupa birliği standartlarında işletmeler kurmak ve mevcut işletmeleri Avrupa standartlarına ulaşmaktır. Ve kırsal alan ile şehir gelişmiş farkını azaltmak en büyük amacımızdır. Kurumumuz hem tarımı hemde kırsal kalkınmayı destekleme kurumudur. ”diye konuştu.