TÜRKİYE’NİN PETROL DAĞINA ÖĞRENCİLER ÇIKARMA YAPTI

Günlük petrol üretimi 36 bin varile yaklaşan Şehit Esma Çevik Sahasına Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ve öğrenciler ziyaret etti. Petrol üretim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

TÜRKİYE’NİN PETROL DAĞINA ÖĞRENCİLER ÇIKARMA YAPTI
EĞİTİM 6.03.2024 09:44:00 0

Türkiye’nin petrol dağı haline gelen Şırnak’ın Gabar Dağı bölgesinde yeni açılan kuyular ile birlikte petrol üretimi artarak devam ediyor. 2024 yılı hedefi olan günlük 100 bin varil petrol üretimine her geçen bir adım daha yaklaşan TPAO personellerin çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 28 kuyuda günlük 36 bin varil petrol üretimi seviyesine ulaşan TPAO’ya toplumun her kesiminden hemen hemen her gün ziyaretçi gidiyor. Şehit Esma Çevik Petrol sahasının em son ziyaretçileri arasında Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ve öğrenciler oldu. 

Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, öğrenciler ile birlikte Gabar Dağı’nda bulunan Şehit Esma Çevik Petrol Üretim Sahası’nı ziyaret etti. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yetkilileri eşliğinde gerçekleşen ziyarette, öğrencilere petrol kuyusu ve üretim süreci hakkında detaylı bilgi verildi. Gabar Dağı’nda bulunan petrol sahasını gezen öğrenciler sahanın önemini ve üretim sürecini yerinde gözlemleme fırsatı buldular. Aynı zamanda petrol mühendisliği ve jeoloji alanlarında kariyer düşünen gençler için bu ziyaret büyük bir ilham kaynağı oldu. 

Öğrenciler ile birlikte yapılan ziyaretin ardından açıklama yapan Cizre Kaymakamı Nazlı demir, Gabar Dağı’nda bulunan petrol sahaların ülkenin enerji ihtiyacını karşılamada ve ekonomik kalkınmada önemli bir rol oynadığını ifade etti. Kaymakam Demir, “gençlerimiz için ilham kaynağı olmasını hedeflediğimiz, enerjide dışa bağımlılığımızı azaltacak, cari açığımızı düşürerek üretime istihdama katkı sağlayacak, Türkiye Yüzyılının inşasında önemli rol oynayacak, guru abidemiz Gabar Dağı’nda bulunan petrol üretim sahalarını gezerek yetkililerden ve mühendislerden bilgi aldık. Petrol şehri Şırnak’tan çıkacak petrol mühendisleri, jeoloji mühendisleri bu sahalarda ülkemizin geleceğine hizmet edecek Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı.