ZÜMRÜT KAPLICALARI NEDEN KADERİNE TERK EDİLDİ?

Şırnak halkı, şifa kaynağı olan zümrüt kaplıcalarının devlet bünyesinde hizmet verilmesini talep ediyor.

ZÜMRÜT KAPLICALARI NEDEN KADERİNE TERK EDİLDİ?
EKONOMİ 22.02.2024 10:02:00 0

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı eteklerine 2020 yılında tatil köyü ve kaplıca olarak inşa edilen ve ilçe ekonomisine katkı sağlaması amaçlanan Zümrüt Kaplıcalarının yapım çalışmaları yılan hikayesine dönerken, bölge halkı da çalışmaların durmasına tepki göstererek, bu hizmetin devletin bünyesinde halka sunulmasını istiyor.

15 Milyon TL'ye satılan Zümrüt Kaplıcalarının yapım çalışmaları yılan hikâyesine döndü. Yıllardır atıl durumda duran ve Güvenlik Korucuları tarafından korunan Zümrüt Kaplıcalarının hizmete açılmamasına tepki her geçen gün artarak devam ediyor. Vatandaşların defalarca şikayet ettiği ve Gazetemizde ve İnternet haber sitemizde defalarca haber yaptığımız Zümrüt Kaplıcaları kaderine terk edilmiş durumda.

Sağlık turizmi açısından son derece önem arz eden Zümrüt Kaplıcaları, Şırnak Valiliği tarafından özelleştirilerek, 15 milyon TL ile özel bir şirkete satışı gerçekleştirildi. Bu duruma tepki gösteren bölge halkı kaplıcanın bir an önce bitirilip vatandaşların hizmetine sunulmasını istedi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Mir, “Valiliğimiz tarafından son derece modern bir proje ile özellikle sağlık turizmi açısından önem arz eden Zümrüt kaplıcalarının yüzde 75’ine yakın bir kısmı bitirilmiş durumda. 15 milyon TL’ye özelleştirilen zümrüt kaplıcalarının sadece peyzaj çalışmaları ve otelin iç donanımı kalmış, bu kalan çalışmaların devlet eliyle bitirilip, devlet bünyesinde halka hizmet verilmesini talep ediyoruz. Köy halkı devlet bünyesinde kaplıcaların faaliyete girmesini isterken, burada herhangi bir özel işletmenin varlığını kabul etmeyeceklerini ifade ediyorlar. Bizlerde cemiyet olarak bölgede yaşanan bu hadisenin çözüme kavuşması adına Sayın Valimizin bu soruna el atmasını ve çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz” dedi. 

Mir konuşmasına şu şekilde devam etti: “Beytüşşebap için hayati önem taşıyan ve ilçe ekonomisine büyük bir katkı sunacak olan bu projenin böyle bırakılması için ortada hiçbir neden yok iken, herhangi bir çalışmanın olmaması hem bizlerin hem de bölge halkının kafasında soru işaretleri bırakıyor. Sayın Valimizin de bu projenin takipçisi olduğunu biliyoruz. Sayın Valimizden ricamız, eğer firma ihale şartlarını yerine getiremeyecek ise ihalenin fesh edilip, yeniden devletimizin bünyesinde olan bir termal otel olarak hizmet vermesini sağlamasını bekliyoruz.”